lauantai 23. huhtikuuta 2016

Vilskettä

Pakkohan kesäksi oli muutama mekko tehdä, vaikka viime kesän ilmat onkin vähän liian hyvässä muistissa. Jospa tänä kesänä olisi mekkokelejä hiukan enemmän.

Noshin Vilske- ja Vinoraita-kankaista syntyi Lionella-mekko OB 3/15 kaavalla.
Mekon ompelu aiheutti verta, hikeä ja kyyneleitä, minulla jostain syystä aina vaikeuksia kirjoitettujen ohjeiden ymmärtämisessä eikä nuo OB:n ohjeet ole aina ihan selkeimmistä päästä :D
En kyllä tosin meinaa ymmärtää vaikka joku kertoisi miten jokin homma pitää tehdä, mulle pitää näyttää ja opin sitten kun saan kokeilla itse. Tästä syystä en ohjeita yleensä edes lue, onneksi ihanilta ompsu-kamuilta ja  fb:n ryhmistä saa aina tarvittaessa apua ja vertaistukea.

Mekko valmistui kaikista vastoinkäymisistä huolimatta, jospa se seuraava valmistuisi
sitten vähän kivuttomammin.

Tämän toisen mekon kaava jo jostain paitakaavasta itse sävelletty. Tarkoitus oli tuhota jämäpaloja. tuota alinta frillaa ei alunperin pitänyt tulla eikä kangastakaan ollut yläosaa ja hihoja enempää.
Viritelmä näytti kuitenkin niin omituiselta, juuri siltä että kangas on loppunut kesken ja paita on liian lyhyt. Onneksi löysin Paisleytä Kangashamstereista juuri sopivan palasen lisää, nyt kyhäelmä ei näytä enää (ihan) niin oudolta.


Hihan keskellä reunasta ylöspäin n. 5 cm pätkä framilonia. Joku päähänpistokokeilu, en oo vielä varma oliko hyvä idea vai ei. Tarkoitus oli saada hieman liian pitkä hiha lyhyemmäksi ilman saksimista. Noh, tällä mennään nyt!


Sankaritar pitää kovasti kummastakin mekosta joten eiköhän tuo Paisleykin käyttöön päädy,
paistaisi sitten vaan se arska!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti